13 maj 2007

Tunika - Green Jungle

Tunika i ett mycket tunt gammalt påslakan.
Hals och ärmar är rynkade och kantade med snedslå med dekorsöm.
Nederkant är uppsydd med två raksömmar och en dekorsöm (samma som på ärmar och hals) i mitten.
"Tag" i främre nederkant.

6 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Jag ÄLSKAR grönt...
Denna tunikan är bara hur snygg som helst, vilket fint tyg. Vad duktig du är. Nu blev jag inspirerad. Vet bara inte hur jag ska gå vidare.

Lina sa...

Tack!
Jag gillar också grönt! Grönt är ju skönt ;) Jag har hört att den som gillar/älskar grönt har mycket ilska inom sig...ja, ja...jag får väl ur mig den ilskan genom att sy i så fall!!! Mitt tips till dig Klockarbarn är att TESTA. Det gjorde jag och det funkade (vilket det kanske inte alltid gör, men då är det ju bara att ta nya tag!) Rita av något du har hemma som du gillar så att du får storleken, sen är det bara att låta fantasin skena iväg.

Majtjho sa...

Så fina tuniko du har gjort. Jag borde sy mer till mig själv. Måste bara säga att ni är väldigt lika du och lillflickan.

Lotten sa...

Snygg! Vad hade du för mönster?

Anonym sa...

Hjälp, vad tjusigt. Skriver som Klockarbarn, jag blir så inspirerad. Nu måste jag hem till mamma och gräva bland alla gamla påslakan, de är ju bara så mjuka och sköna.

cecilia

www.svedin.nu

Lina sa...

Lotten: Jag har ritat av en gammal klänning/tunika för att få själva grundmönstret/storleken. Den var längre, hade ingen uringning och med dragkedja bak i nacken. Ärmarna var påsydda men mina är gjorda i ett stycke som ett T ungefär (förutom vissa då mönstret bli upp och ner om man inte klipper...)

Cecilia: Påslakan rules!