23 april 2007

Byxor




Sydde ett par byxor i stl 80 efter ett gammalt mönster som jag hittade i mina gömmor. Tanken var att de skulle bli en present till Otto tio månader, men när jag var klar passade dem Ossian 6,5 år istället...ja, ja ett par pyjamasshorts är ju inte fel och har redan blivit favoriter i pyjamasgarderoben! Bomullstyg (tunt gammalt lakan) och vit trikå i midjan.

Gaaaahhh...hon har börjat krypa!

Jaha, då har man en hel drös klänningar som inte lilltjejen gillar pga krypproblem...omlottklänningarna funkar inte då de hänger ner mer och de större storlekarna är för långa. Det blir till att gå tillbaka till de första klänningarna igen! Men, men...man får ju se det som en utmaning istället. Nu blir det alltså till att sy kortare tunikor som inte är i vägen för knäna vid krypning. (Fast lite stolt måste jag nog säga att hon är ganska bra på att krypa i sina klänningar ändå...)

20 april 2007

Mössa - Brown Babuschka

En liten present till Tindra. Brun med en Babuschka fastsydd på framsidan. Fodrad med ljusrosa trikå. Går lika bra att ha uppvikt som nervikt.






10 april 2007

Mössor!

04 april 2007

Leksakspåse - Red Flower


Jag blev så trött på alla leksaker överallt, så jag sydde en påse till leksakerna. För att få lite styrsel i det hela stoppade jag i en ICA papperspåse innanför tyget. Jag har alltså gjort påsen dubbelt så lång från början, stoppat i påsen (där jag tagit bort handtagen) och sedan vikt ner tyget ända ner till botten. Där har jag fäst tygkanten med silvertejp mot botten av papperspåsen. Hur bra som helst!

klänning - Green gerbera


Den här klänningen blev en present till Elsie. Den är fodrad med ett grönt bomullstyg och vit snedslå. (Men om det är gerbera på klänningen det tvivlar jag väl kanske på...)

Klänning - Brun botten med vita blommor


Klänning som är fodrad med vitt bomullstyg och kantad med vit snedslå.Det är bara att inse att jag helt har fastnat i klänningsträsket...tänk om man hade haft lika många klänningar i garderoben som Stella har...

Mössa - Yebrown stripes


Bruna och gula ränder på yttertyget och ett lite mörkare brunt tyg som foder. Samma model som övriga mössor.

Mössa - Red girls


Även den här mössan är fodrad med ett annat tyg. Alla tyger kommer från t-shirts eller linnen som fått nytt liv på det här sättet.

Mössa - Green Ocean stripes


Har gjort lite fler mössor. Den här gången har jag använt ett annat tyg som foder vilket ger en effekt om man väljer att vika upp mössan. Detta gör även att man kan använda mössan lite längre eftersom den är lite högre och funkar lika bra i "uppvikt tillstånd" som nervikt. Nervikt blir den en lite mer baggy variant. Just denna mössa har flugit iväg till Emil.